БГ / EN
 

Калина

Калина е жена ми. Или поне беше. От момичето, в което се влюбих, остана една вечно кисела лелка. Сякаш на мен ми е лесно покрай проблемите в работата. Ако всичко между нас е свършило, така да бъде: по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

виж света на калина

Боби

Боби ми е най-скъпото нещо. В тая лицемерна лудница ми пука само за него. Боли ме, защото не искам да изпусна важните моменти между мен и него. Не искам да расте без баща или без майка. Не искам да плаща цената на нашите пазарлъци. Искам да не ни разделят.

виж света на боби

Кико

Най-добрият ми приятел. Най-печеният колега. Брат ми. Повече от брат дори. Ех, Кико, Кикоооо! Каква я мислехме, каква стана, братле? Да си пазим гърбовете до гроб, нали така беше? Е, опази ми го хубаво. Как ще ми помогнеш сега?

Милена

Милена е жената на най-добрия ми приятел. За толкова години покрай работата в радиото научих много за всякакви зверове в човешка кожа – вълци, диви свине, мишки... Оказа се, обаче, че съм оставил змията твърде близо до семейството ми.


Синопсис

 

Скандалният разследващ журналист Димо и съпругата му Калина се разделят, като на пръв поглед раздялата им изглежда мирна и почти приятелска. Освободен от семейните задължения, Димо се опитва да започне нов живот. Единственото, което той иска, е да продължава да вижда своя син Боби, когото много обича. Калина се чувства силно наранена от лекотата, с която Димо я напуска, и успява да настрои детето срещу него. Боби развива синдром на родителско отчуждение (PAS) и започва да презира баща си. Димо е шокиран от поведението на бившата си жена и се хвърля в отчаяна битка за сина си, въпреки че месеци наред Калина му отказва достъп до него. Той се изправя лице в лице с абсурдите на несъвършената правна система, бездушната бюрократичност на социалните служби и предубеденото обществено мнение, което априори взема страната на майката.

Какво остава след семейство, което се разпада?

Сериен филм, 6 х 54 мин.

Изпълнителни продуценти
Мартичка Божилова
Борис Мисирков
Георги Богданов
(АГИТПРОП)

Продуценти БНТ
Боряна Пунчева
Янко Терзиев

Сценаристи
Теодора Маркова
Невена Кертова
Георги Иванов

Музика
Стефан Вълдобрев

Звук
Веселин Зографов

Монтаж
Виктория Радославова

Режисьор
Павел Г. Веснаков

Оператор
Александър Станишев

Художник
Северина Стоянова

Художник костюми
Джина Шеовска


В главните роли:
Димо – Захари Бахаров
Калина – Весела Бабинова
Боби – Патрик Шон Хесън
Кико – Александър Сано
Милена – Глория Петкова

Проектът е реализиран с подкрепата на:
Филмова комисия към Столична община
Творческа Европа – Програма МЕДИА

Проектът е селекциониран на:
Venice Gap-Financing Market, Serie Series