БГ / EN
 

Димо

Моят татко се казва Димо. Той ме учи да не се отказвам и да съм мъж. Вече не знам дали искам да съм като него – силен, смел и честен. Защото това го направи нещастен. Иначе нямаше да ни остави с мама, нали?

виж света на Димо

Калина

Мама се казва Калина. Преди се смееше много заедно с татко, и аз се смеех с тях, дори без да знам защо. Отдавна обаче не съм я чувал да се смее. Но пък всяка нощ я чувам да плаче. Тя казва, че тате ѝ е забил нож в гърба, а аз не мога дори да си го представя. Нaли довчера се обичаха?

виж света на Калина

Кико

Кико е най-добрият приятел на тате. Винаги ми подарява неща и иска да си играе с мен. Дори един път накара тате да ме вземат с тях. Мама постоянно се шегува, че ще се оженя за дъщеря му.

Милена

Милена е жената на Кико и най-добрата приятелка на мама. Понякога я харесвам много, а понякога е по-нацупена и от мама. Кико я слуша винаги за всичко. Във всеки случай, не разбирам как тя може да е виновна за това между мама и тате.


Синопсис

 

Скандалният разследващ журналист Димо и съпругата му Калина се разделят, като на пръв поглед раздялата им изглежда мирна и почти приятелска. Освободен от семейните задължения, Димо се опитва да започне нов живот. Единственото, което той иска, е да продължава да вижда своя син Боби, когото много обича. Калина се чувства силно наранена от лекотата, с която Димо я напуска, и успява да настрои детето срещу него. Боби развива синдром на родителско отчуждение (PAS) и започва да презира баща си. Димо е шокиран от поведението на бившата си жена и се хвърля в отчаяна битка за сина си, въпреки че месеци наред Калина му отказва достъп до него. Той се изправя лице в лице с абсурдите на несъвършената правна система, бездушната бюрократичност на социалните служби и предубеденото обществено мнение, което априори взема страната на майката.

Какво остава след семейство, което се разпада?

Сериен филм, 6 х 54 мин.

Изпълнителни продуценти
Мартичка Божилова
Борис Мисирков
Георги Богданов
(АГИТПРОП)

Продуценти БНТ
Боряна Пунчева
Янко Терзиев

Сценаристи
Теодора Маркова
Невена Кертова
Георги Иванов

Музика
Стефан Вълдобрев

Звук
Веселин Зографов

Монтаж
Виктория Радославова

Режисьор
Павел Г. Веснаков

Оператор
Александър Станишев

Художник
Северина Стоянова

Художник костюми
Джина Шеовска


В главните роли:
Димо – Захари Бахаров
Калина – Весела Бабинова
Боби – Патрик Шон Хесън
Кико – Александър Сано
Милена – Глория Петкова

Проектът е реализиран с подкрепата на:
Филмова комисия към Столична община
Творческа Европа – Програма МЕДИА

Проектът е селекциониран на:
Venice Gap-Financing Market, Serie Series